Zemiakový medovník plnený lekvárom (trvanlivý)

  • Zvýšili sa Vám zemiaky z obeda a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept
Zemiakový medovník plnený lekvárom (trvanlivý)
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
450 g hladká múka
100 g práškový cukor
3 PL tekutý med
1 ks Kypriaci prášok do perníka Liana
1 ČJ Salajka - jelenia soľ Liana
150 g mäkké maslo
200 g uvarené prelisované zemiaky
2 ks žĺtky
2 PL vlažné mlieko
1 ČJ Škorica mletá Liana

 
Dodatky :
100 g mleté orechy
džem

Kakaová poleva :
80 g maslo
80 g práškový cukor
4 PL mlieko
2 PL Kukuričný škob jemný Liana
3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive



Postup

1.     Do misky dáme múku a všetky ostatné suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto. 
2.     Rozdelíme na 2 alebo 4 časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech.
3.     Cesto natrieme džemom a posypeme mletými orechmi.
4.     Prikryjeme druhým plátom. Ak ste upiekli 4 pláty postup zopakujte.
5.     Dáme upiecť na 160 - 170st cca 10-12 minút.
6.     Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme kakaovú polevu.
7.     Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.