Naše recepty

Zemiakový medovník plnený lekvárom (trvanlivý)

Zemiakový medovník plnený lekvárom (trvanlivý)
Dľžka prípravy
40 minút
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
30 kusov

Ingrediencie

Cesto :
450 g hladká múka
100 g práškový cukor
3 PL tekutý med
1 ks Kypriaci prášok do perníka Liana
1 ČJ Salajka - jelenia soľ Liana
150 g mäkké maslo
200 g uvarené prelisované zemiaky
2 ks žĺtky
2 PL vlažné mlieko
1 ČJ Škorica mletá Liana

 
Dodatky :
100 g mleté orechy
džem

Kakaová poleva :
80 g maslo
80 g práškový cukor
4 PL mlieko
2 PL Kukuričný škob jemný Liana
3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive

Postup

1.     Do misky dáme múku a všetky ostatné suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto. 
2.     Rozdelíme na 2 alebo 4 časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech.
3.     Cesto natrieme džemom a posypeme mletými orechmi.
4.     Prikryjeme druhým plátom. Ak ste upiekli 4 pláty postup zopakujte.
5.     Dáme upiecť na 160 - 170st cca 10-12 minút.
6.     Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme kakaovú polevu.
7.     Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou.

Produkty v recepte

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

Kypriaci prášok do perníka.
Cena / ks: 0,15 € s DPH
Škorica mletá 1 kg

Škorica mletá 1 kg

Škoricá mletá.
Cena / ks: 5,30 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Novinka
Kukuričný škrob jemný 200g

Kukuričný škrob jemný 200g

Kukuričný škrob jemný 200 g.
Cena / ks: 0,89 € s DPH