Višňovo - smotanový zákusok

  • Višňová dobrotka
Višňovo - smotanový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta :
5 ks vajíčka
250 g práškový cukor
250 g polohrubá múka
0,5 dcl olej
7 lyžíc voda
20 dkg práškový cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana

Plnka :
2 ks smotana na šľahanie
2 ks kyslá smotana 400 ml
2 ks Vanilínový cukor Liana
6 lyžíc práškový cukor
1 ks Želatína a stužovač 2v1 višňa Liana 
1 lyžica kryštálový cukor
0,1 l mlieko
višne

Želatína na vrch :
1 ks Želatína a stužovač 2v1 višna Liana
4 lyžice kryštálový cukor
0,5 l voda



Postup

1.     Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva Liana, vodu, olej a premiešame. 
2.     Dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný hlboký plech a upečieme.


Postup plnka :
1.     Vyšľaháme smotany na šľahanie, pridáme kyslé smotany, vanilínový a práškový cukor. Želatínu s lyžicou kryštálového cukru dáme napučať do 0,1 l mlieka  a po 20 minútach zahrejeme do rozpustenia kryštálikov. Nevaríme! Ihneď zašľaháme do šľahačkovo - jogurtovej masy a vylejeme na vychladnutý korpus. Môžeme uložiť višne a dáme do chladničky cca na 2 h dobre stuhnúť.

Postup želatína na vrch :
1.     Do 0,5 l horúcej vody vysypeme za stáleho miešania lyžicou želatínu a stužovač 2v1 višňa Liana zmiešanú s kryštálovým cukrom a miešame do rozpustenia kryštálikov. Necháme ju v chladničke dobre vychladnúť. Ak začne mierne tuhnúť pomaly lyžicou nalievame na smotanovú plnku. A znova uložíme do chladničky stuhnúť. 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.