Vaječná roláda

  • Lahodný veľkonočný stôl aj vďaka vaječnej roláde s našou Želatínou Liana.
Vaječná roláda
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

1 sterilizovaná zeleninová zmes (mrkva, hrášok, kapia, uhorka)
1 majonéza (200 ml)
100 g mäkká saláma
1 vrecko Želatína číra Liana
5 vajec uvarených natvrdo
nálev zo sterilizovanej zeleniny + voda
 
Ďalej potrebujeme:
ocot, cukor, soľ na dochutenie
 

 

Postup

1. Želatínu číru necháme napučať na cca 10 minút do 150 ml nálevu s vodou. Po napučaní mierne zohrejeme do rozpustenia želatíny. 
 
2. Vajcia a salámu nakrájame na kocky. Pridáme sterilizovanú zeleninu bez nálevu, majonézu a rozpustenú želatínu. Všetko dobre premiešame. Podľa chuti môžeme ochutiť soľou, octom, cukrom. 
 
3. Nalejeme do formy na srnčí chrbát vystlanú potravinovou fóliou. Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc. 
 
4. Stuhnutú roládu preklopíme na podložku, pokrájame a podávame. 
 
Dobrý tip:
Táto verzia receptu je zároveň bezlepková.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.