Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou

Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
2 vajcia
3 lyžice kryštálový cukor
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 ks Zlatý krém Liana
 
Jahodová pena:
100 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
100 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
250 g jemný tvaroh
100 ml mlieko
8 g Želatína číra Liana
70 g práškový cukor
 
Jogurtová pena:
100 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
250 g jogurt
100 g Stabilizátor šľahačky jogurt Liana
70 g práškový cukor
100 ml mlieko
10 g Želatína číra Liana
 
Zrkadlová poleva:
200 g Biela čokoláda Liana
120 ml mlieko
150 g Stabilizátor šľahačky jogurt Liana
200 ml voda
50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
50 ml voda
 
Dodatky:
jahody v želé
LianaVit malina 
ovocie, snehové pusinky, kvety na dekoráciu ...

 

 

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme do tuha. Zamiešame cukor a žĺtky a ďalej šľaháme do peny asi 5 minút. Nakoniec zľahka primiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom a pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C cca 20 minút.
2. Pripravíme jahodovú penu. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Šľahačkové potešenie, stabilizátor šľahačky jahoda, tvaroh a práškový cukor vsypeme do 100 ml mlieka. Vyšľaháme do tuha, pridáme napučanú rozpustenú želatínu a prešľaháme.
3. Podobným postupom pripravíme jogurtovú penu. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, stabilizátor šľahačky jogurt, smotanový jogurt a práškový cukor. Cca 2 minúty vyšľaháme do tuha. Pridáme napučanú rozpustenú želatínu a dobre prešľaháme. 
4. Korpus rozkrojíme na 2 pláty. Vložíme do trocha väčšej tortovej formy rozmer asi 23 cm. Spodný plát potrieme jahodami v želé a vylejeme pripravenú jahodovú penu. Povrch uhladíme. Prikryjeme druhou rozkrojenou časťou piškóty, ktorú polejeme 1 polievkovou lyžicou rozpusteného LianaVITu malina v asi 80 ml vody. Vylejeme jogurtovú penu. Miestami lyžičkou dáme jahody v želé. Povrch uhladíme. Celú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť na minimálne 4 hodiny (ideálne na 24 hodín). 
5. Stabilizátor jogurt zmiešame s 200 ml vody a stabilizátor višňa zmiešame s 50 ml vody. Bielu čokoládu roztopíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Do 3/4 vmiešame  pripravený jogurtový stabilizátor a do 1/4 vmiešame višňový stabilizátor. Pripravené polevy precedíme cez sitko. 
6. Zamrazenú tortu vyberieme z formy. Dáme na užšiu nádobu uloženú v plechu a polejeme tortu striedavo jogurtovou a višňovou polevou. Povrch ozdobíme ľubovoľne napr. kvetmi, snehovými pusinkami a čerstvým ovocím.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.