Naše recepty

Tiramisu dezert ako z cukrárne

Tiramisu dezert ako z cukrárne
Dľžka prípravy
20 minút
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

piškóty
instantná káva
voda

Krém:
500 ml rastlinná šľahačka
150 ml vlažná voda
100 g Stabilizátor šľahačky Liana TIRAMISU

Postup

1. Najprv zalejeme instantnú kávu. Necháme vychladnúť.
2. Piškóty namáčame v káve a ukladáme vedľa seba.
3. Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľaháme do požadovanej konzistencie, prípadne rozriedime mliekom. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť.
4. Naplníme cukrárenské vrecko a zdobíme.
5. Takto prekladaním piškót namočených v káve a krému na zákusok opakujeme 2-krát a na pohár niekoľko vrstiev asi 3-4, ale s okrúhlymi piškótami.
6. Nakoniec povrch posypeme Kakaom tmavým Liana.
 

Tip:
- piškóty môžeme nahradiť aj bezkepkovými piškótami a máme bezlepkovú verziu tiramisu
- alebo namiesto piškót si upečieme piškótu zo Zlatého krému Liana, vtedy je ľahká nadýchaná aká má byť na tento taliansky zákusok

Produkty v recepte

Šľahačka MELLA WHIP 1L

Šľahačka MELLA WHIP 1L

Sladený rastlinný krém pre cukrársku výrobu a...
Cena / ks: 2,00 € s DPH
Stužovač Liana 100g TIRAMISU

Stužovač Liana 100g TIRAMISU

Stužovač 100g tiramisu.
Cena / ks: 1,50 € s DPH
Stužovač Liana 500g TIRAMISU

Stužovač Liana 500g TIRAMISU

Stužovač Liana 500g TIRAMISU
Cena / ks: 3,90 € s DPH
Stužovač Liana 5kg TIRAMISU

Stužovač Liana 5kg TIRAMISU

Cena / ks: 28,00 € s DPH