Svieži mätovo - smotanový zákusok

  • svieži a lahodný zákusok pre milovníkov pepermintovej chute
Svieži mätovo - smotanový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    25
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta :

5 vajec
5 lyžíc práškový cukor
5 lyžíc Cake mix Liana
džem

 

Krém:
4 ks Šľahačkové potešenie Liana
600 ml mlieko
100g Stabilizátor Liana smotana
100g Stabilizátor Liana svieža mäta
piškóty podľa receptu Bezlepkové detské piškóty

 

Poleva:
100 g Stabilizátor Liana svieža mäta
60 ml teplá voda
80 g biela čokoláda Liana
30 ml smotana na šľahanie

 

Dodatky:
džem

 



Postup

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na olejom natretý a zmesou Cake mix vysypaný hlboký plech. Pečieme pri teplote 180 °C cca 10 minút. Necháme vychladnúť.

2. 100 g Stabilizátora svieža mäta vsypeme do 300 ml studeného mlieka spolu s 2 baleniami Šľahačkového potešenia Liana a vyšľaháme do tuha.

3. Piškótu natrieme džemom uložíme detské piškóty a navrstvíme vyšľahaný mätový krém. Dáme do chladničky.

4. 100 g Stabilizátora smotana vsypeme do zvyšných 300 ml studeného mlieka spolu s 2 baleniami Šľahačkového potešenia Liana a vyšľaháme do tuha. Navrstvíme na mätový krém. Dáme do chladu stuhnúť.

5. Stabilizátor mäta dobre rozmiešame v teplej vode. Bielu čokoládu so smotanou zohrejeme v mikrovnlnnej rúre alebo vodnom kúpeli do roztopenia čokolády. Zmes roztopenej čokolády zmiešame so zmesou stabilizátora a precedíme cez sitko. Ihneď vylejeme na vychladený krém. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.



Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.