Slivkový perník s marcipánom

Slivkový perník s marcipánom

Upečte si s nami tento vynikajúci zákusok

Bez lepku pre recept na Bezlepkový slivkový perník s marcipánom

Ingrediencie
Ďalej potrebujeme
  • 1 KL masla na vymastenie plechu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Horúcu kávu zmiešame s medom, olejom a slivovicou a necháme vychladnúť. Sušené slivky nakrájame na malé kocky a jemne posypeme múkou aby sa na seba nelepili. Celé vajcia vyšľaháme do peny a pridávame po lyžiciach cukor a postupne aj vychladnutý sirup z medu, kávy, oleja a slivovice. Preosiatu múku s kypriacim práškom do perníka, soľou, sódou bikarbónou i škoricou zmiešame s tekutými surovinami a sušenými slivkami. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 30-40 minút pri teplote 170-180°C. Upečené cesto prevrátime spolu s plechom na drevenú dosku. Plech odoberieme až keď korpus vychladne.

2. Marcipán rozvaľkáme na práškovom cukre na tenko. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom na polevu. Vychladnuté cesto rozkrojíme na tri vrstvy. Na prvú natrieme slivkový lekvár, prikryjeme druhým cestom, na druhý dáme rozvaľkaný marcipán a zakryjeme tretím cestom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Ďalej potrebujeme
  • 1 KL masla na vymastenie plechu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné