Šľahačková slza

  • Jednoduchá príprava cesta, plnky a ešte jednoduchšej polevy!
Šľahačková slza
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
5 vajec
5 PL cukor práškový
5 PL hladká múka
štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Plnka:
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
1 vrecko Želatína číra Liana
50 ml voda
2 balenia ovocný jogurt
2 PL cukor práškový
ovocie 
 
Poleva:
1 vrecko Punčová poleva Liana
200 g cukor práškový
5 PL voda
1 KL olej

Postup

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme hladkú múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 10 minút. 
 
2. Upečený horúci plát preložíme na polovicu. Želatínu dáme do vody napučať. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jogurt. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov (cca 20 sekúnd) a ihneď všľaháme do šľahačky s jogurtom. Podľa chuti dosladíme práškovým cukrom.
 
3. Vychladnutý korpus natrieme plnkou do stredu poukladáme na plnku ovocie pozdĺž cesta a preložíme na polovicu.
 
4. Povrch rolády polejeme punčovou polevou Liana, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.