Rozprávková torta

  • Chuť ako z rozprávky.
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Rozprávková torta
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Roláda:
5 vajec
5 lyžíc práškový cukor
5 lyžíc polohrubá múka
štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
džem
 
Plnka:
500 ml mlieko
1 ks Želatína číra Liana
1 ks Zlatý krém Liana
120 g  práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
2 ks Šľahačkové potešenie Liana 
300 ml mlieko

Dodatky:
ovocie

Postup

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci natrieme džemom a zrolujeme.
 
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding.
 
3. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový cukor, vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka a vanilínový cukor.
 
4. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro naplníme striedavo vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch uložíme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
 
Dobrý tip: Krém rýchlejšie vychladne, ak ho s nádobou ponoríte do studenej vody s ľadom a občas zamiešate.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.