Podlhovasté bezlepkové piškóty

  • Je tak neuveriteľne jednoduché pripraviť si doma piškóty, ktoré sú chuťovo rovnaké ako tie z obchodu.
Podlhovasté bezlepkové piškóty
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:50
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

120 g Universal mix Liana
60 g cukor práškový
15 g cukor kryštálový
5 vajec
2 ks Vanilínový cukor Liana

Postup

1. Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej mise vyšľaháme do tuha bielky, pridáme kryštálový cukor a 1 ks Vanilínový cukor Liana. V ďalšej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a ručne zľahka vmiešame bielky. Veľmi opatrne pridáme postupne Universal mix Liana cez sitko. 
 
2. Cukrárskym vreckom s hladkou špičkou zľahka nanášame na plech vystlaný papierom na pečenie piškóty dlhé asi 8 - 10 cm. Posypeme Vanilínovým cukrom Liana. 
 
3. Pečieme pri 170°C 15 - 17 minút. 
 
Dobrý tip:
Ak chceme piškóty tvrdšie až úplne suché, necháme ich ďalej pri nízkej teplote cca 50°C dosušiť. 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.