Piškótový perník s ľahkým višňovým krémom

  • Prekvapte blízkych takouto dobrotou
Piškótový perník s ľahkým višňovým krémom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:

8 vajec
200 g práškového cukru
štipka soli
160 g polohrubej múky
40 g zemiakový škrob
1 Kypriaci prášok do perníka Liana
2 lyžice Kakao tmavé Liana exclusive

Krém:

0,5 l smotana na šľahanie
2 ks Vanilínový cukor Liana
3- 5 lyžíč práškového cukru
1Želatína a stužovač 2v1 višňa Liana
0,1 l vody
višne



Postup

Piškóta: Bielka vyšľaháme do peny so štipkou soli, pridáme práškový cukor a postupne žĺtka. Múku zmiešame so zemiakovým škrobom, Kypriacim práškom do perníka a kakaom. Po lyžiciach primiešavame zľahka k vyšľahanej žĺtkovej mase. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie o výmere 28x40cm a pečieme cca 35 minút pri teplote 175°C. Po vychladnutí rozrežeme na dva pláty. 

Príprava krému: Do vyšľahanej šľahačky pridáme práškový cukor a Vanilínový cukor Liana. Želatínu a stužovač 2v1 višňa rozpustíme v asi 1 dcl horúcej vody a vylejeme za stáleho miešania mixérom do vyšľahanej šľahačkovej zmesi. Môžeme primiešať nasekané alebo celé višne.  

Prekladanie cesta: Polovicu krému rozotrieme na jeden plát cesta, prikryjeme druhým plátom. Druhý plát môžeme jemne poliať šťavou z višní či višňovým sirupom a natrieme druhou polovicou krému. Vrch koláča ozdobíme šľahačkou a višňami. 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.