Naše recepty

Piškótový perník s ľahkým višňovým krémom

Piškótový perník s ľahkým višňovým krémom

Ingrediencie

Piškóta:

8 vajec
200 g práškového cukru
štipka soli
160 g polohrubej múky
40 g zemiakový škrob
1 Kypriaci prášok do perníka Liana
2 lyžice Kakao tmavé Liana exclusive

Krém:

0,5 l smotana na šľahanie
2 ks Vanilínový cukor Liana
3- 5 lyžíč práškového cukru
1Želatína a stužovač 2v1 višňa Liana
0,1 l vody
višne

Postup

Piškóta: Bielka vyšľaháme do peny so štipkou soli, pridáme práškový cukor a postupne žĺtka. Múku zmiešame so zemiakovým škrobom, Kypriacim práškom do perníka a kakaom. Po lyžiciach primiešavame zľahka k vyšľahanej žĺtkovej mase. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie o výmere 28x40cm a pečieme cca 35 minút pri teplote 175°C. Po vychladnutí rozrežeme na dva pláty. 

Príprava krému: Do vyšľahanej šľahačky pridáme práškový cukor a Vanilínový cukor Liana. Želatínu a stužovač 2v1 višňa rozpustíme v asi 1 dcl horúcej vody a vylejeme za stáleho miešania mixérom do vyšľahanej šľahačkovej zmesi. Môžeme primiešať nasekané alebo celé višne.  

Prekladanie cesta: Polovicu krému rozotrieme na jeden plát cesta, prikryjeme druhým plátom. Druhý plát môžeme jemne poliať šťavou z višní či višňovým sirupom a natrieme druhou polovicou krému. Vrch koláča ozdobíme šľahačkou a višňami. 

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

Kypriaci prášok do perníka.
Cena / ks: 0,15 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
KYPRIACI PRÁŠOK do perníka 1kg

KYPRIACI PRÁŠOK do perníka 1kg

Cena / ks: 3,90 € s DPH