Perník s tvarohom

  • Ak máte v obľube klasický perník tak za vyskúšanie stojí aj varianta s tvarohom
Perník s tvarohom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

100 g kryštálového cukru
200 ml vody
1 lyžica vody
1 lyžička octu
4 žĺtky
200 g práškového cukru
4 bielky 
250 g hladkej múky
1/2 lyžičky Sódy bikarbóny Liana
1 Kypriaci prášok do perníka Liana
1 lyžica kakaa
500 g jemného tvarohu
ríbezľový džem
1 Vanilínový cukor Liana
150 g masla
60 g hrozienok
strúhaná čokoláda
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu



Postup

Z kryštálového cukru, lyžice vody a octu pripravíme karamel, ktorý zalejeme zvyškom vody a necháme rozpustiť. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pomaly primiešame vychladnutý karamel. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zapracujeme ho k žĺtkom spolu s múkou, sódou bikarbónou, práškom do perníka a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme pri teplote cca 170°C cca 20-25 minút. Tvaroh vymiešame s maslom, cukrom, hrozienkami a vanilínovým cukrom. Vychladnutý perník potrieme džemom a tvarohovým krémom. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.