Naše recepty

Perník s tvarohom

Perník s tvarohom

Ingrediencie

100 g kryštálového cukru
200 ml vody
1 lyžica vody
1 lyžička octu
4 žĺtky
200 g práškového cukru
4 bielky 
250 g hladkej múky
1/2 lyžičky Sódy bikarbóny Liana
1 Kypriaci prášok do perníka Liana
1 lyžica kakaa
500 g jemného tvarohu
ríbezľový džem
1 Vanilínový cukor Liana
150 g masla
60 g hrozienok
strúhaná čokoláda
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Postup

Z kryštálového cukru, lyžice vody a octu pripravíme karamel, ktorý zalejeme zvyškom vody a necháme rozpustiť. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pomaly primiešame vychladnutý karamel. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zapracujeme ho k žĺtkom spolu s múkou, sódou bikarbónou, práškom do perníka a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme pri teplote cca 170°C cca 20-25 minút. Tvaroh vymiešame s maslom, cukrom, hrozienkami a vanilínovým cukrom. Vychladnutý perník potrieme džemom a tvarohovým krémom. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.

 

Produkty v recepte

SÓDA BIKARBÓNA 25 g

SÓDA BIKARBÓNA 25 g

Sóda bikarbóna v sáčku.
Cena / ks: 0,09 € s DPH
SÓDA BIKARBÓNA 1kg

SÓDA BIKARBÓNA 1kg

Sóda bikarbóna gastro balenie.
Cena / ks: 1,20 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

Kypriaci prášok do perníka.
Cena / ks: 0,15 € s DPH
SÓDA BIKARBÓNA  LIANA 100 g

SÓDA BIKARBÓNA LIANA 100 g

Sóda bikarbóna v kelímku.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH