Pavlovej mini tortičky

  • Sneh naplnený šľahačkou = Pavlovej mini tortičky. Názov nesie podľa ruskej primabaleríny. Krásne mini tortičky sú vkusné, jednoduché a vaše chuťové poháriky sa rozvíria z toľkej dobrotky.
Pavlovej mini tortičky
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

4 vajcia (veľkosť M)
štipka soli
1 pohár kryštálový cukor (250 ml)
štipka Kyselina citrónová Liana
1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
1 lyžička Vanilínový cukor Liana
2 lyžice Kukuričný škrob jemný Liana

Šľahačka:
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
300 ml mlieko
6 lyžíc práškový cukor
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana

Na ozdobu:
2 lyžice džem
1 lyžica voda
120 g ovocie 

 

 

 

Postup

1. Na papier na pečenie pomocou pohára nakreslíme kruhy s priemerom 8 cm. Papier pretočíme.
2. Oddelíme žĺtky od bielkov. V miske bielky a soľ vyšľaháme na vyšších otáčkach na sneh. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme na nižšom stupni. Do vyšľahaného tuhého snehu nakoniec pridáme štipku kyseliny citrónovej, vanilínový cukor, sódu bikarbónu a kukuričný škrob. Chvíľu ešte šľaháme pri zvýšených otáčkach.
3. Rúru predhrejeme na 120°C. Na každý kruh, ktorý sme si predkreslili na papier na pečenie, nanesieme lyžičku snehu a zvyšný sneh dáme do cukrárenského vrecka so špičkou a nastriekame sneh do pripravených kruhov. V strede necháme priestor na šľahačku. Vložíme do rúry na 60 minút. 
4. Po upečení vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme vychladnúť.
5. Tortičky naplníme vyšľahaným Šľahačkovým potešením. Suroviny môžeme rozdeliť na polovicu a do jednej časti primiešať jahodový stabilizátor. 
6. Cukrárenské vrecko naplníme šľahačkou a nanesieme na tortičky, polejeme džemom, ktorý sme zohriali a zriedili s lyžicou vody.
7. Nakoniec ozdobíme ovocím.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.