Pavlovej mini tortičky

  • Sneh naplnený šľahačkou = Pavlovej mini tortičky. Názov nesie podľa ruskej primabaleríny. Krásne mini tortičky sú vkusné, jednoduché a vaše chuťové poháriky sa rozvíria z toľkej dobrotky.
Pavlovej mini tortičky
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Vaječný sneh:
štipka Kyselina citrónová Liana
4 vajcia (veľkosť M)
250 ml cukor kryštálový
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL  Vanilínový cukor Liana
2 PL Kukuričný škrob jemný Liana
štipka soli

Plnka:
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
300 ml mlieko
6 PL cukor práškový
50 g Stužovač šľahačky jahoda Liana

Na ozdobu:
2 PL džem
1 PL voda
120 g ovocie 

 

 

 

Postup

1. Na papier na pečenie pomocou pohára nakreslíme kruhy s priemerom 8 cm. Oddelíme žĺtky od bielkov. V miske bielky so štipkou soli vyšľaháme na vyšších otáčkach na sneh. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme na nižšom stupni. Do vyšľaháneho snehu nakoniec pridáme štipku Kyseliny citrónovej, Vanilínový cukor, Sódu bikarbónu a Kukuričný škrob. Chvíľu ešte šľaháme pri zvýšených otáčkach.
 
2. Rúru predhrejeme na 120°C. Na každý kruh, ktorý sme predkreslili na papier na pečenie, nanesieme 1 KL snehu. Zvyšný sneh dáme do cukrárskeho vrecka so špičkou a nastriekame do pripravených kruhov. V strede necháme priestor na plnku. Vložíme do rúry na 60 minút.
 
3. Po upečení vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme vychladnúť. 
 
4. Pavlovej mini tortičky naplníme šľahačkou, ktorú pripravíme z mlieka, Šľahačkového potešenia a stužovača šľahačky. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a nanesieme na tortičky. Na záver polejeme džemom a ozdobíme ovocím. 
 
Dobrý tip:
Táto verzia receptu je zároveň bezlepková.
 
Dobrý tip 2:
Suroviny na plnku môžeme rozdeliť a stužovač šľahačky primiešať len do jednej polovice. 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.