Páperový bezlepkový praclíkový chlieb

  • Páperový bezlepkový praclíkový chlieb, ktorého chuť je neporovnateľná s iným druhom pečiva.
Páperový bezlepkový praclíkový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    3 menšie bochníky
    (ks)

Ingrediencie

350 g Bread mix white Liana
230 ml teplá voda
65 g Sóda bikarbóna Liana
15 g čerstvé droždie
4 PL roztopené maslo
2 PL mlieko
1,5 PL cukor trstinový
1 PL cukor kryštálový (na kvások)
1 KL soľ

Ďalej potrebujeme:
hrubozrnná soľ
ryžová múka Liana na posypanie pracovnej dosky
olej na vymastenie misy a potretie cesta
roztopené maslo na potretie chleba po upečení

Postup

1. Do teplej vody vmiešame 1 PL kryštálového cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások cca 10 minút na teplom mieste. 
 
2. Do kuchynského robota postupne pridávame Bread mix white Liana, soľ, trstinový cukor, mlieko, roztopené maslo a nakysnutý kvások z droždia. Cesto vypracujeme hákom a na pomúčenej podložke vypracujeme bochník, ktorý prenesieme do väčšej misy vymazanej olejom. Prikryté necháme kysnúť cca 60 minút.
 
3. Pred koncom kysnutia necháme zovrieť väčšie množstvo vody a po častiach pridáme Sódu bikarbónu. Sódu pridávame postupne, aby voda nevykypela. Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Z každej časti vypracujeme naolejovanými rukami menšie bochníky. Po jednom vkladáme do vriacej vody. Povaríme z každej strany cca 1,5 minúty. Bochníky necháme odtiecť z vody a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením posypeme hrubozrnnou soľou a narežeme. 
 
4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 230°C 10 minút. Následne teplotu znížime na 190°C a dopečieme 15 minút. Ihneď po upečení potrieme roztopeným maslom.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.