Naše recepty

Ovocný cheesecake

Ovocný cheesecake
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 PL mlieko

Plnka malinová:
200 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh 
160 g práškový cukor
20 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
50 g Stabilizátor šľahačky malina Liana 
50 g maliny

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
40 ml voda
70 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
maliny, višne, šľahačka, perličkový posyp
 

Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky malina vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme pridať kúsky malín. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko.  Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a farebným posypom.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.

Produkty v recepte

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

Číra potravinárska želatína.
Cena / ks: 0,35 € s DPH
Stužovač Liana 100g MALINA

Stužovač Liana 100g MALINA

Stužovač 100g malina.
Cena / ks: 1,50 € s DPH
Čokoláda BIELA Liana 1kg

Čokoláda BIELA Liana 1kg

Čokoláda BIELA LIANA 1kg.
Cena / ks: 6,80 € s DPH
Stužovač Liana 100g VIŠŇA

Stužovač Liana 100g VIŠŇA

Stužovač Liana 100g VIŠŇA
Cena / ks: 1,50 € s DPH
Novinka
Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie Liana 30 g.
Cena / ks: 0,50 € s DPH