Ovocný cheesecake

  • Ak vám nestačí jedna príchuť cheesecaku pripravte si ovocný s malinou plnkou a višňovou polevou.
Ovocný cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 PL mlieko

Plnka malinová:
200 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh 
160 g práškový cukor
20 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
50 g Stabilizátor šľahačky malina Liana 
50 g maliny

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
40 ml voda
70 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
maliny, višne, šľahačka, perličkový posyp
 


Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky malina vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme pridať kúsky malín. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko.  Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a farebným posypom.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.