Naše recepty

Opitý Izidor

Opitý Izidor
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
36 kusov

Ingrediencie

Cesto :
150 g maslo
150 g práškový cukor
4 ks vajcia
1 lyžica Kakao tmavé Liana 
120 g mleté orechy
70 g hrubá múka
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Orechová plnka :
200 g mleté orechy
100 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
20 ml rum

Kakaový krém :
6 ks žĺtky
3 lyžice Kakao tmavé Liana 
100 g práškový cukor
250 g maslo
 
Poleva :
100 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo

Dodatky :
plech 25x35 cm
pohár ríbezľového džemu

Postup

  1. 1.     V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske  vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov.
  2. 2.     Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
  3. 3.     Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.
  4. 4.     Vrch polejeme čokoládovou polevou. 
 
Postup orechová plnka:
Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
 
Postup kakaový krém:
  1. 1.     Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
  2. 2.    Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.
 
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.

Produkty v recepte

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok škrobový.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH