Mliečny rez s čokoládou

  • Rýchla maškrta pre najmenších.
Mliečny rez s čokoládou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
5 vajec
100 g cukor kryštálový
2 PL Kakao tmavé Liana
 
Smotanová plnka:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
2 PL cukor práškový
30 ml voda
10 g Želatína číra Liana

Postup

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech potrieme olejom, uložíme papier na pečenie, ktorý tiež potrieme olejom. Vylejeme cesto a pečieme pri 180°C 12 minút. Necháme vychladnúť.
 
2. Želatínu nasypeme do horúcej vody a vyšľaháme do rozpustenia. Šľahačkové potešenie s práškovým cukrom vyšľaháme v mlieku a ihneď vlejeme za stáleho šľahania želatínu. Podľa chuti môžeme pridať 2 PL jemného tvarohu alebo jogurtu a na dochutenie trochu rumu.
 
3. Z piškóty stiahneme papier na pečenie, prekrojíme na 2 časti, na jednu časť natrieme plnku a priložíme druhou časťou. Jemne pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.