Mliečny oreo cheesecake

  • Základ tvorí tmavá kakaová sušienková hmota a tvarohová plnka. Vrch je poliaty 70% čokoládou a miestami sme použili aj bielu čokoládu. Ozdobíme šľahačkou a kakaovými sušienkami a dobrotka je na stole.
Mliečny oreo cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g kakaové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko

Plnka:
200 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g tvaroh jemný
100 g sušené mlieko 
100 g práškový cukor
15 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
rozdrvené tmavé sušienky do plnky

Poleva tmavá:
100 g Čokoláda Liana 70%
140 ml smotana na šľahanie

Poleva biela:
30 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie
 


Postup

1. Pomleté sušienky zmiešame s maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka asi na 10 minút. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, sušené mlieko, práškový cukor.
3. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Nakoniec pridáme podrvené sušienky.
4. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
5. Po asi pol hodine opatrne vylejeme na plnku tmavú polevu a miestami bielu polevu (polevu pripravíme roztopením čokolády so smotanou). Dáme do chladničky dobre stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. 
6. Ozdobíme šľahačkou a kúskami extra tmavých sušienok.  
 
Dobrý tip: Šľahačkové potešenie v 1 kg balení už obsahuje aj práškový cukor. Preto použijeme 100 g Šľahačkové potešenie a len 110 g práškového cukru.

Dobrý tip 2: Extra tmavé sušienky na cheesecake pripravíme jednoducho v lepkovej aj bezlepkovej verzii s extra tmavým kakaom Liana. 
 
Dobrý tip 3: Bezlepkovú verziu cheesecake-u pripravíme s bezlepkovými kakaovými sušienkami podľa nášho receptu na stránke.
 
 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.