Mini pudingáče

  • Skvelé mini pudingáče plnené Zlatým krémom Liana, ktoré sú výborným tipom na rodinné oslavy.
pre bezlepkovú verziu receptu kliknite sem.
Mini pudingáče
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:120
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
750 g hladká múka špeciál
500 ml mlieko
150 ml olej alebo masť
40 g čerstvé droždie
3 PL cukor
1 KL soľ
 
Plnka:
750 ml mlieko
180 g maslo
2 vrecká Zlatý krém Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
4 PL cukor práškový
 
Šľahačka:
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana 
 
Ďalej potrebujeme:
vajce na potretie 

 

 

Postup

CESTO:
1. Z mlieka, droždia a 2 lyžíc cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút na teplom mieste nakvasiť.
 
2. V miske pripravíme cesto z múky, cukru, oleja, soli a nakoniec prilejeme nakysnutý kvások z droždia. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút.
 
3. Z vykysnutého cesta postupne odoberáme a ušúľame 0,5 cm hrubé valčeky a cca 20 cm dlhé, ktoré prepletieme ako vrtuľku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 10 minút podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajíčkom s lyžicou mlieka. Pečieme pri 200°C 10 - 12 minút.
 
4. Upečené necháme vychladnúť, prekrojíme a naplníme plnkou a šľahačkou. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
 
PLNKA:
1. Uvaríme puding z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov. Necháme vychladnúť.
 
2. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding.
 
ŠĽAHAČKA:
1. Mlieko so Šľahačkovým potešením vyšľaháme do tuha. Podľa chuti môžeme dosladiť.
 
2. Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou dávkujeme na plnku.

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.