Naše recepty

Malinový cheesecake

Malinový cheesecake
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

200 g maslové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh
1 ks Vanilínový cukor Liana
5 PL (120 g) práškový cukor
13 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
 
Poleva:
100 g maliny čerstvé, zavárané alebo mrazené
200 ml voda
7 g Želatína potravinárska Liana
1 PL cukor

Na ozdobu:
maliny
šľahačka
 
 
 

Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
3. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku. 
4. Vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme medzi plnku nahádzať miestami maliny. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.
5. Polevu si pripravíme z rozmixovaných mrazených alebo čerstvých malín, do ktorých prilejeme 150 ml vody a pridáme cukor. Želatínu dáme napučať na asi 5 minút do 50 ml vody. Následne ju zahrejeme do rozpustenia a primiešame k malinovej šťave.
6. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme znova do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a malinami.

Produkty v recepte

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

Číra potravinárska želatína.
Cena / ks: 0,35 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Novinka
Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie Liana 30 g.
Cena / ks: 0,50 € s DPH