Malinový cheesecake

  • Ak máte radi nepečené cheesecaky, kyslastú chuť malín vyváženú jemným tvarohom tento recept je pre Vás !!
Malinový cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

200 g maslové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh
1 ks Vanilínový cukor Liana
5 PL (120 g) práškový cukor
13 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
 
Poleva:
100 g maliny čerstvé, zavárané alebo mrazené
200 ml voda
7 g Želatína potravinárska Liana
1 PL cukor

Na ozdobu:
maliny
šľahačka
 
 
 


Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
3. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku. 
4. Vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme medzi plnku nahádzať miestami maliny. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.
5. Polevu si pripravíme z rozmixovaných mrazených alebo čerstvých malín, do ktorých prilejeme 150 ml vody a pridáme cukor. Želatínu dáme napučať na asi 5 minút do 50 ml vody. Následne ju zahrejeme do rozpustenia a primiešame k malinovej šťave.
6. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme znova do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a malinami.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.