Lízatká Cake pops

  • Sladkosť pre malých aj veľkých upečená z piškotového cesta, obalená v jahodovej poleve.
Lízatká Cake pops
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
1 hrnček polohrubá múka
1/2 čajovej lyžičky Kypriaci prášok do pečiva Liana
1/2 čajovej lyžičky soľ
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce

Poleva:
150 g Poleva jogurtová s jahodovu príchuťou alebo Poleva biela alebo Poleva čokoládová
50 g stužený tuk
1 lyžica olej

Dodatky:
paličky na lolly pops
farebný perličkový posyp
oblátkové kvety
silikónová forma na cake pops


Postup

1. Všetky suroviny na piškótu zmiešame v nádobe a nalejeme do silikónovej formy na cake pops.
2. Uzavrieme a dáme do rúry piecť pri teplote 180°C na cca 15-20 minút.
3. Po upečení necháme vychladnúť.
4. Napichneme paličky na lízatká tzv. lolly pops a obalíme v jahodovej poleve. Jahodovú polevu pripravíme roztopením polevy, stuženého tuku a oleja. Povrch ozdobíme rôznymi perličkami, drobnými kvetmi a pod.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.