Kysnuté bezlepkové tvarohové koláče s marhuľou

  • Hľadáte koláč, ktorý Vás vždy a všade príjemne osvieži? V tom prípade vyskúšajte naozaj jednoduchý bezlepkový tvarohový koláč s marhuľou na vrchu.
Kysnuté bezlepkové tvarohové koláče s marhuľou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    22
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
350 g Bakery mix Liana
200 ml mlieko
120 ml voda
½ kocky droždia
50 ml olej
50 g cukor
1 PL cukor (na kvások)
1 vajce
štipka soli
 
Plnka:
200 g tvaroh
1 ks vajce
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 PL Puding vanilka Liana Exclusive
 
Ďalej potrebujeme:
marhule
na podsypanie Bakery mix Liana
1 vajce na potretie
práškový cukor na posypanie 

Postup

1. Do vlažného mlieka vmiešame droždie a 1 PL cukru. Necháme vzísť kvások cca 10 minút. Do kuchynského robota dáme Bakery mix Liana, nakysnutý kvások z droždia, štipku soli, cukor, vajce, olej a prilejeme vodu. Vymiešame kompaktné cesto a necháme kysnúť cca 60 minút.
 
2. Tvaroh, vajíčko, Vanilínový cukor zmiešame. Pridáme 1 PL Vanilkového pudingu na zahustenie. Ak je plnka redšia, pridáme viac pudingového prášku. Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme.
 
3. Na pomúčenej doske vymiesime bochník z nakysnutého cesta. Rozdelíme na polovicu a každú časť vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 
4. Dno pohárika alebo menšej šálky namočíme do múky a vtlačíme do koláčika kruh, do ktorého navrstvíme lyžicu plnky. Na vrch položíme polovicu marhule. Naplnené tvarohové koláče necháme ešte 20 minút podkysnúť. 
 
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 18 - 20 minút dozlatista. Vychladnuté tvarohové koláče posypeme práškovým cukrom.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.