Kakaová bábovka s acidkom

  • Rýchla bábovka, ktorá je skvelá aj ako raňajky či olovrant.
pre recept na Tvarohovo - špaldovú bábovku kliknite sem.
Kakaová bábovka s acidkom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:50
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
1 hrnček práškový cukor
2 vajcia
1/4 hrnčeka olej
1 hrnček acidofilné mlieko alebo kefír
1 hrnček polohrubá múka
1/4 hrnčeka špaldová múka alebo len polohrubá múka
1/4 hrnčeka Kakao tmavé Liana
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
štipka soli

Dodatky:
hrozienka, sušené slivky, sekané orechy, kúsky čokolády ...

 

 

 

Postup

1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v jednej nádobe a nakoniec pridáme podľa chuti hrozienka, slivky, orechy, čokoládu. 
2. Vylejeme do formy na bábovku.
3. Pečieme pri teplote 170°C 50 minút. Po vychladnutí vyklopíme z formy a môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. 

Dobrý tip:
Ak použijeme kovovú alebo sklenenú formu na bábovku musíme ju vytrieť maslom a vysypať múkou, aby sa nám bábovka z formy po upečení dobre vyklopila. 

Dobrý tip 2:
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku za 1 a 1/4 hrnčeka Cake mix Liana.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.