Jemné nadýchané TIRAMISU

  • Známy taliansky dezert Tiramisu sme tentokrát pripravili zo Zlatého krému Liana.
Jemné nadýchané TIRAMISU
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Korpus:
4 vajíčka
4 PL cukor
½ Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 vrecká Zlatý krém Liana
 
Krém:
150 ml mlieko
1 a ½ KL instantná káva
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
250 g mascarpone
30 ml vaječný likér
40 g cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme:
200 ml instantná káva alebo melta
50 ml mandľový alebo kávový likér
Kakao tmavé Liana

 

 

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žĺtky a cukor. Nakoniec zľahka vmiešame Zlaté krémy s kypriacim práškom. Pečieme na papieri na pečenie pri 175°C 20 minút.
 
2. Uvaríme silnejšiu kávu na polievanie korpusov a necháme ju vychladnúť. 
 
3. Do mlieka vsypeme instantnú kávu, Šľahačkové potešenie a vyšľaháme. Pridáme mascarpone, cukor a vaječný likér.
 
4. Korpus prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu polejeme vychladnutou kávou zmiešanou s mandľovým alebo kávovým likérom. Na poliaty korpus nanesieme krém, prikryjeme druhou časťou korpusu a postup zopakujeme. Povrch posypeme hrubšou vrstvou Kakaa tmavého Liana a necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.