Jahodový koláč so šľahačkou

  • Jednoduchý, vkusný, chuťovo neodolateľný :)
Jahodový koláč so šľahačkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
4 vajcia
200 g cukor práškový
200 g múka polohrubá
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
100 ml olej
100 ml mlieko
 
Ovocné želé:
700 g rozmixované jahody
300 ml voda
5 - 6 PL cukor kryštálový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 vrecko Želatína číra Liana
 
Šľahačka:
450 ml mlieko
3 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
8 g Želatína číra Liana

Postup

1. Vyšľaháme vajíčka  s práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec zľahka varechou múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri teplote 175°C asi 20 minút dozlatista.
 
2. Jahody alebo iné ovocie rozmixujeme, pridáme cukor a Vanilínový cukor. Privedieme k varu. Z jahodovej masy odoberieme do mištičky asi 5 lyžíc a rozpustíme v nej jednu Želatínu číru. V 300 ml vody rozmiešame 2 ks Zlatý krém a vlejeme do vriacej jahodovej masy. Za stáleho miešania varíme asi 2-3 minúty do zhustnutia. Nakoniec primiešame rozpustenú želatínu. Vylejeme na korpus a necháme vychladnúť.
 
3. Pripravíme si šľahačku.  8 g Želatíny dáme napučať na 10 minút do 50 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme 3 ks Šľahačkové potešenie Liana do tuha. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia. Nakoniec za stáleho miešania prilejeme k šľahačkovej mase. Natrieme na stuhnuté jahodové želé. Pred krájaním necháme stuhnúť cca 1 hodinu.
 
4. Posypeme nastrúhanou čokoládou, ozdobíme jahodami.
 
Dobrý tip: Jahody môžeme zameniť za iné ovocie maliny, čučoriedky, marhule, broskyne, jablká.
 
Dobrý tip 2: Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku za 200 g zmesi Cake mix Liana.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.