Jahodový cheesecake

  • Po prvom súste zistíte, že nie je cheesecake vábivý len svojou farbou, ale rovnako aj chuťou.
Jahodový cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka jahodová:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh 
4 PL ( 100 g) práškový cukor
12 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
50 g rozmixované jahody

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
40 ml voda
70 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
jahody, jahodové hoblinky
 



Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Jahodová plnka: Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky  jahoda vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme nakrájať kúsky jahôd. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor jahoda rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko.  Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. jahodami a jahodovými hoblinkami.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.