Naše recepty

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka jahodová:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh 
4 PL ( 100 g) práškový cukor
12 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
50 g rozmixované jahody

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
40 ml voda
70 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
jahody, jahodové hoblinky
 

Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Jahodová plnka: Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky  jahoda vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme nakrájať kúsky jahôd. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor jahoda rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko.  Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. jahodami a jahodovými hoblinkami.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.

Produkty v recepte

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

Číra potravinárska želatína.
Cena / ks: 0,35 € s DPH
Posyp jahodové hoblinky

Posyp jahodové hoblinky

Posyp - jahodové hoblinky.
Cena / ks: 1,30 € s DPH
BEZ LEPKU
PRÍRODNÉ FARBIVÁ
Stužovač Liana 100g JAHODA

Stužovač Liana 100g JAHODA

Stužovač Liana JAHODA.
Cena / ks: 1,50 € s DPH
Čokoláda BIELA Liana 1kg

Čokoláda BIELA Liana 1kg

Čokoláda BIELA LIANA 1kg.
Cena / ks: 6,80 € s DPH
Novinka
Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie Liana 30 g.
Cena / ks: 0,50 € s DPH