Jablkový mrežovník

  • Hrejivé jablká so škoricou a nádherná vôňa šíriaca sa po celej kuchyni ..
Jablkový mrežovník
  • 42
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
600 g  múka polohrubá
150 ml biely jogurt 
250 g  cukor práškový 
250 g  maslo
1  vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
2  vrecká Vanilínový cukor Liana
štipka soli
vajce
 
Jablková plnka:
10 ks nastrúhané jablká
2-3 vrecká Škoricový cukor Liana

Postup

1. Suroviny na cesto zmiešame v miske. Dáme do chladničky.
 
2. Očistíme, nastrúhame jablká, šťavu vytlačíme rukami. K jablkám pridáme škoricový cukor.
 
3. Odležané cesto rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1, rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke a prenesieme na plech. Na cesto navrstvíme jablká. 
 
4. Rozvaľkáme druhú menšiu polovicu cesta, pokrájame na pásiky a ukladáme na jablká, aby vznikla mriežka. Upečieme pri teplote 175°C 30 minút.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou polohrubej múky za 600 g Universal mix Liana alebo Cake mix Liana a kypriaci prášok do pečiva vynecháme. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

42
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.