Geniálne sladké bezlepkové kváskové cruffiny

  • Geniálne kváskové cruffiny je spojenie toho najlepšieho - muffín a croissantov. Vyskúšajte recept, ktorý pobláznil celý svet.
Geniálne sladké bezlepkové kváskové cruffiny
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    22:00 s kysnutím
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

1. deň rozkvas:
130 g Bread mix white Liana
150 g mlieko
30 g cukor
1,5 PL kvások
 
2. deň cesto:
280 g Bakery mix Liana
200 ml mlieko
50 g roztopené maslo
50 g cukor kryštálový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme:
na podsypanie Bakery mix Liana
cca 100 g zmäknuté maslo na potieranie cesta
kúsok masla na vymastenie muffinovej formy
olej na vymastenie misky a tácky

Postup

1. Suroviny na rozkvas zmiešame v miske, prikryjeme fóliou a necháme 12 hodín kysnúť. Najlepšie je pripraviť rozkvas večer, aby sme ráno mohli pokračovať.
 
2. Nasledujúci deň pripravený rozkvas zmiešame so surovinami z druhého dňa a vymiešame kompaktné cesto. Vložíme do misy vymastenej olejom a necháme prikryté kysnúť 3 hodiny.
 
3. Z nakysnutého cesta vytvarujeme bochník na pomúčenej podložke. Rozdelíme na 6 častí, každú časť premiesime a uložíme na tácku vymastenú olejom. Necháme prikryté kysnúť 2 - 3 hodiny. 
 
4. Pracovnú podložku potrieme olejom a bochníky vyvaľkáme čo najtenšie do tvaru obdĺžnika širokého cca 12 - 15 cm. Potrieme zmäknutým maslom a zrolujeme. Opäť premiestnime na vymastenú tácku, prikryjeme a necháme kysnúť 60 minút.
 
5. Valčeky rozrežeme žiletkou po dĺžke a zmotáme do tvaru slimáka tak, aby rozrezaná časť bola na vonkajšej strane. Uložíme do formy na muffiny vymastenej maslom. Týmto postupom rozrežeme všetkých 6 valčekov a dostaneme 12 ks cruffinov. Prikryjeme a necháme kysnúť 2 - 3 hodiny.
 
6. Na dno rúry položíme menší plech. Rúru vyhrejeme na 230°C. Cruffiny vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme 350 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 170°C a dopečieme ešte 15 minút. Po celý čas pečieme so záparou, aby nevyschlo cesto. Upečené cruffiny necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a podávame s džemom, nutelou alebo samotné.  
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.