Cupcakes a torta zo stabilizátorov šľahačky Liana

  • express rýchly recept zo stabilizátorov šľahačky Liana
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Cupcakes a torta zo stabilizátorov šľahačky Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Hrnčekové muffiny:
mierka 1 hrnček 250 ml
1 hrnček polohrubá múka
2 KL (kávové lyžičky)  Kypriaci prášok do pečiva Liana
1/2 KL soľ
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce
Dodatky podľa chuti: sekaná čokoláda, orechy, hrozienka, kokos, mak, ovocie....

Plnka 3- krát:
50 g Stabilizátor- stužovač šľahačky Liana
250 ml rastlinná šľahačka
70 ml voda
mlieko podľa potreby
 



Postup

Muffiny:

Všetky suroviny na muffiny zmiešame varechou do jednoliatej hmoty. Plníme do 1/2 výšky košíčkov na muffiny, ktoré vložíme do plechu pečenie muffín. Upečieme pri teplote 180-190°C cca 15-20 minút.

Tip: Ak chceme kakaové muffiny, časť 1 lyžicu múky nahradíme Kakaom tmavým Liana.

 

Plnka:

Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľahaáme do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá plnka hustá prilejeme mlieko a prešľaháme. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť a pridať ovocie, čokoládu, orechy....

Týmto postupom si pripravíme 3 rôzne príchute plniek. My sme použili vanilkový, jahodový a pistáciový.

Natiahneme si na stôl potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy plnky viď foto dole pod receptom. Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny. Nakoniec môžeme ešte ľubovoľne dodekorovať.

 

Tip:

  •  
  • 1.      Príprava plnky so stabilizátormi Liana je rýchla t.j. do 3 minút.
  • 2.      Stabilizátory Liana sú bez umelých farbív.
  • 3.     Plnka zo stailizátora sa dá využiť aj na poschodové torty, zákusky, zmrzliny...
  • 4.      Krém môžeme ešte ďalej dochucovať rôznym ovocím.
  • 5.     Dá sa použiť aj so živočíšnou šľahačkou, vtedy však namiesto vody používame iba mlieko a čo najmenšie množstvo. Dávame však pozor, aby sa nám živočíšna šľahačka neprešľahala.
  • 6.     Stabilizátory Liana sú bez lepku, teda dajú sa využiť aj pri bezlepkových receptoch.

 



Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.