Naše recepty

Čokoládový cheesecake trojfarebný

Čokoládový cheesecake trojfarebný
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 lyžice mlieko

Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g mascarpone
200 g čokoláda 70% Liana
4 lyžice (100 g) práškový cukor
10 g Želatína potravinárska číra Liana
30 ml mlieko

Na ozdobu:
jahody
šľahačka
kakao
kokosové guľky

Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme ich na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a  uložíme do chladničky.
3. Najprv roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou čokoládu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme mascarpone, práškový cukor a zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku.
5. Polovicu plnky vylejeme na sušienkovú hmotu.
6. Zvyšnú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Do väčšej časti plnky dáme asi 2 lyžice čokolády a prešľaháme. Podľa potreby dolejeme trocha mlieka na rozriedenie. 
7. Vylejeme na bielu plnku do formy.
8. Zvyšnú čokoládu vmiešame do zostavajúcej bielej plnky, prilejeme cca 30 ml mlieka a prešľaháme.
9. Vylejeme do formy. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
10. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami, čokoládou, kokosovými guličkami a pod.

Produkty v recepte

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

Číra potravinárska želatína.
Cena / ks: 0,35 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH
Novinka
Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie LIANA 30 g

Šľahačkové potešenie Liana 30 g.
Cena / ks: 0,50 € s DPH