Čokoládový cheesecake trojfarebný

  • Myslíte si, že nedokážete vytvoriť 3-farebný cheesecake? Nie je to nič zložité a my Vám tento trik prezradíme :-)
Čokoládový cheesecake trojfarebný
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 lyžice mlieko

Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g mascarpone
200 g čokoláda 70% Liana
4 lyžice (100 g) práškový cukor
10 g Želatína potravinárska číra Liana
30 ml mlieko

Na ozdobu:
jahody
šľahačka
kakao
kokosové guľky


Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme ich na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a  uložíme do chladničky.
3. Najprv roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou čokoládu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme mascarpone, práškový cukor a zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku.
5. Polovicu plnky vylejeme na sušienkovú hmotu.
6. Zvyšnú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Do väčšej časti plnky dáme asi 2 lyžice čokolády a prešľaháme. Podľa potreby dolejeme trocha mlieka na rozriedenie. 
7. Vylejeme na bielu plnku do formy.
8. Zvyšnú čokoládu vmiešame do zostavajúcej bielej plnky, prilejeme cca 30 ml mlieka a prešľaháme.
9. Vylejeme do formy. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
10. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami, čokoládou, kokosovými guličkami a pod.
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.