Čokoládový cheesecake so 70% čokoládou

  • Čokoládovo - čokoládový cheesecake so 70% čokoládou! Mňam.
Čokoládový cheesecake so 70% čokoládou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky 
100 g maslo
1 PL Kakao tmavé Liana
2 PL mlieko

Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g tvaroh jemný
100 g Čokoláda Liana 70%
4 PL ( 100 g) práškový cukor
10 g Želatína potravinárska Liana
30 ml mlieko

Poleva:
100 g Čokoláda Liana 70%
70 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
posyp du
o
 



Postup

1. Kakao zmiešame s maslom a mliekom. Pridáme do pomletých sušienok a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Želatínu dáme napučať do 30 ml mlieka asi na 10 minút. V mikrovlnnej rúre (cca 30-60 sekúnd) alebo nad parou čokoládu roztopíme. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, práškový cukor, roztopenú čokoládu. 
3. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po asi pol hodine opatrne vylejeme na plnku polevu, ktorú pripravíme roztopením smotany s čokoládou a necháme v chladničke celý cheesecake dobre stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. 
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.