Čokoládová pena s mirror polevou

  • Pologule z našich stužovačov nemajú chybu. Jemná čokoládová pena z bielej čokolády, ktorú si môžete naplniť napríklad aj ovocím v želé.
Čokoládová pena s mirror polevou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Suroviny na penu:
10 g Želatína číra Liana
20 ml voda
150 g čokoláda biela alebo tmavá
120 g smotana na šľahanie
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana

Zrkadlová poleva:
100 g Stužovač Liana jahoda alebo iná príchuť
60 ml voda
70 g Čokoláda Liana biela
30 ml smotana na šľahanie



Postup

1. Želatínu dáme napučať do 20 ml vody. 
2. V druhej nádobe čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. 
3. Do horúcej čokolády vmiešame napučanú želatínu. 
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v 150 ml mlieka. 
5. Do tuhej šľahačky vlejeme čokoládu so želatínou a dôkladne premiešame. 
6. Nalejeme do silikónovej formy do 2/3 výšky. Do stredu môžeme dať malú lyžičku džemu, celú jahodu, ovocie v želé a pod.
7. Vrch ukončíme veľkou okrúhlou piškótou. 
8. Dáme do mrazničky dobre zamraziť, t.j. na asi 4-5 hodín.
9. Stužovač rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko. 
10. Dobre zmrazenú penu vyberieme z formy, dáme na mriežku a polejeme pripravenou prechladnutou mirror polevou. Spodné okraje ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Dobrý tip: Ak nám mirror poleva pred polievaním príliš stuhne, roztopíme ju opätovným zahriatím.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.