Bezlepkový zabíjačkový koláč

  • Hľadáte recept na koláč, ktorý aj zasýti? Klikli ste na správny recept.
Bezlepkový zabíjačkový koláč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    4
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
140 g maslo
1 vajce
1 PL voda
soľ
 
Plnka:
400 g mleté mäso
150 g klobása
100 g jarná cibuľka
2 PL rajčinový pretlak
2 strúčiky cesnak
500 g zemiaky
100 g kyslá smotana
 
Ďalej potrebujeme:
soľ, mleté čierne korenie, majorán, čili na dochutenie
 
 

Postup

1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke 20 minút.
 
2. Cibuľku s klobásou nakrájame na drobno a orestujeme spolu s mäsom. Ochutíme cesnakom, soľou, pridáme pretlak a ostatné koreniny. Krátko spolu podusíme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Potom ich roztlačíme, osolíme, pridáme smotanu a vymiešame hustú kašu. 
 
3. Cesto vyvaľkáme a vyložíme koláčovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a môžeme vysypať fazuľou, aby sa koláč zaťažil a nenafúkol. Upečieme pri 170°C 20 minút. Fazuľu vysypeme a na upečené cesto natrieme mäsovú plnku. 
 
4. Cukrárske vrecko naplníme zemiakovou kašou a nastriekame na koláč. Dopečieme 15 minút pri 180°C. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.