Bezlepkový viedenský rez

  • Jednoduchý na prípravu, svieži vďaka pomarančovému džúsu a na chuti mu pridáva šľahačka
Bezlepkový viedenský rez
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
4 žĺtky
250 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
125 ml olej
125 ml mlieko
270 g Cake mix Liana
sneh zo 4 bielkov
 
Želé:
1 liter pomarančový džús
3 ks Zlatý krém Liana
2 PL kryštálový cukor
 
Plnka:
400g kyslá smotana
1 nátierkové maslo bez príchute
6 PL práškový cukor
2 ks šľahačky 33%
1 a ½ vrecka Želatína číra Liana
50-70ml voda
 
Sirup:
2 dl pomarančový džús s rumom alebo rumovou esenciou
 
Cca 70 ks podlhovasté piškóty:
4 vajcia
130 g práškový cukor
450 g Cake mix Liana
2 KL Salajka jelenia soľ Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
 


 



Postup

  1. 1.     Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pomaly prilievame olej a mlieko.
  2. 2.     Do vyšľahanej peny ručne primiešame Cake mix.
  3. 3.     Nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  4. 4.     Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C 25 minút.
  5. 5.     Vychladené otočíme na plechu vrchom dole a stiahneme papier.
  6. 6.     Uvaríme želé z džúsu, cukru, Zlatého krému a vylejeme na upečenú piškótu. Necháme vychladnúť.
  7. 7.     Natrieme smotanovo šľahačkovú plnku.
  8. 8.     Poukladáme piškóty namočené v džúse s rumom.
  9. 9.     Dáme schladiť a ozdobíme čokoládou.
  10. 10.   Pokrájame na rezy.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Smotanu zmiešame s cukrom a nátierkovým maslom.
  2. 2.     Pridáme vyšľahanú šľahačku.
  3. 3.     Želatínu necháme napučať cca 5-10 minút vo vode. Následne zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia.
  4. 4.     Ihneď za stáleho miešania zašľaháme do smotanovo šľahačkovej masy a natrieme na koláč s vychladnutým želé.
 
Postup piškóty:
  1. 1.     Do nádobky mixéra dáme vajíčka, vanilínový cukor, práškový cukor a vymixujeme hustú penu.
  2. 2.     Pridáme Cake mix zmiešanú so salajkou a vymeníme hnetače na husté cesto.
  3. 3.     Spracujeme hustejšie, ale jemné cesto.
  4. 4.     Necháme 4 h odpočívať. Zakryjeme ho, aby nestvrdlo na povrchu.
  5. 5.     Cesto preložíme na dosku a vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku.
  6. 6.     Vykrajovatkom na piškóty (5cm) povykrávame piškóty.
  7. 7.     Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vlažnou vodou.
  8. 8.     Pečieme na 190°C cca 8 minút, ale pozor aby ostali svetlé a nepripečené.



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.