Naše recepty

Bezlepkový viedenský rez

Bezlepkový viedenský rez
Dľžka prípravy
3 hodiny
Náročnosť prípravy
ľahká
Počet porcií
30 kusov

Ingrediencie

Cesto:
4 žĺtky
250 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
125 ml olej
125 ml mlieko
270 g Cake mix Liana
sneh zo 4 bielkov
 
Želé:
1 liter pomarančový džús
3 ks Zlatý krém Liana
2 PL kryštálový cukor
 
Plnka:
400g kyslá smotana
1 nátierkové maslo bez príchute
6 PL práškový cukor
2 ks šľahačky 33%
1 a ½ vrecka Želatína číra Liana
50-70ml voda
 
Sirup:
2 dl pomarančový džús s rumom alebo rumovou esenciou
 
Cca 70 ks podlhovasté piškóty:
4 vajcia
130 g práškový cukor
450 g Cake mix Liana
2 KL Salajka jelenia soľ Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
 


 

Postup

  1. 1.     Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pomaly prilievame olej a mlieko.
  2. 2.     Do vyšľahanej peny ručne primiešame Cake mix.
  3. 3.     Nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  4. 4.     Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C 25 minút.
  5. 5.     Vychladené otočíme na plechu vrchom dole a stiahneme papier.
  6. 6.     Uvaríme želé z džúsu, cukru, Zlatého krému a vylejeme na upečenú piškótu. Necháme vychladnúť.
  7. 7.     Natrieme smotanovo šľahačkovú plnku.
  8. 8.     Poukladáme piškóty namočené v džúse s rumom.
  9. 9.     Dáme schladiť a ozdobíme čokoládou.
  10. 10.   Pokrájame na rezy.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Smotanu zmiešame s cukrom a nátierkovým maslom.
  2. 2.     Pridáme vyšľahanú šľahačku.
  3. 3.     Želatínu necháme napučať cca 5-10 minút vo vode. Následne zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia.
  4. 4.     Ihneď za stáleho miešania zašľaháme do smotanovo šľahačkovej masy a natrieme na koláč s vychladnutým želé.
 
Postup piškóty:
  1. 1.     Do nádobky mixéra dáme vajíčka, vanilínový cukor, práškový cukor a vymixujeme hustú penu.
  2. 2.     Pridáme Cake mix zmiešanú so salajkou a vymeníme hnetače na husté cesto.
  3. 3.     Spracujeme hustejšie, ale jemné cesto.
  4. 4.     Necháme 4 h odpočívať. Zakryjeme ho, aby nestvrdlo na povrchu.
  5. 5.     Cesto preložíme na dosku a vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku.
  6. 6.     Vykrajovatkom na piškóty (5cm) povykrávame piškóty.
  7. 7.     Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vlažnou vodou.
  8. 8.     Pečieme na 190°C cca 8 minút, ale pozor aby ostali svetlé a nepripečené.



 

Produkty v recepte

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

ŽELATÍNA POTRAVINÁRSKA číra 20 g

Číra potravinárska želatína.
Cena / ks: 0,35 € s DPH
Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 1 kg

Vanilínový cukor LIANA 1 kg

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 2,00 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA Cake, Bakery a Fine mix  2+1 GRÁTIS

AKCIA Cake, Bakery a Fine mix 2+1 GRÁTIS

AKCIA 2+1 GRÁTIS
Cena / ks: 11,00 € s DPH