Bezlepkový turbo chlieb bez rozkvasu

Bezlepkový turbo chlieb bez rozkvasu

Trvanie: 12:00 (h:m) Porcie: 15 (ks)
Nestíhate, ale potrebujete upiecť kváskový chlieb? Toto je recept pre Vás! Už žiadne čakanie na rozkvas a na ďalšie kysnutie. Tento turbo chlebík si zamilujete.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové tmavé kváskové bagety bez rozkvasu

Ingrediencie
  • 150 g Bread mix white Liana
  • 300 g Bread mix dark Liana
  • 400 g vlažná voda
  • 3 lyžice kvások
  • 2 lyžice slnečnicové semienka
  • 2 lyžice ľanové semienka
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 20 g bravčová masť
  • 1 čajová lyžička rasca
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Všetky suroviny vložíme do kuchynského robota a hákom vymiešame cesto.
2. Na pomúčenej doske vymiesime bochník. Ak sa bude cesto lepiť, použijeme plastovú stierku, znovu podsypeme a rukami vymiesime.
3. Ošatku vysypeme múkou, z bochníka vytvarujeme požadovaný tvar podľa tvaru ošatky.
4. Cesto zľahka pomúčime zo všetkých strán a hladkou stranou vložíme do ošatky tak, aby spoje bochníka boli na vrchu.
5. Cesto v ošatke vložíme do igelitového vrecka a necháme v teple kysnúť 12-15 hodín.
6. Rúru s plechom na pečenie aj s plechom na paru vyhrejeme na 230°C.
7. Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, ľubovoľne narežeme a postriekame vodou.
8. Dáme zovrieť 3 dcl vody na paru.
9. Do vyhriatej rúry s papierom na pečenie preložíme chlieb na vyhriaty plech, vylejeme vriacu vodu na spodný plech a pečieme 15 minút.
10. Plech, ktorý slúžil na paru vytiahneme, znížime teplotu na 200°C a pečieme ešte 40 minút. V priebehu pečenia môžeme ešte 1-2 krát postriekať vodou.
11. Po vytiahnutí z rúry postriekame ešte vodou a necháme na mriežke vychladnúť.

Dobrý tip:
Ak chcete mať chlieb ozdobený semienkami, je potrebné ich uložiť na dno ošatky, ktorá už je vysypaná múkou. Potom cesto opatrne položíme na semienka. Pri kysnutí sa semienka prilepia na cesto a nebudú opadávať.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 150 g Bread mix white Liana
  • 300 g Bread mix dark Liana
  • 400 g vlažná voda
  • 3 lyžice kvások
  • 2 lyžice slnečnicové semienka
  • 2 lyžice ľanové semienka
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 20 g bravčová masť
  • 1 čajová lyžička rasca
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné