Bezlepkový turbo chlieb bez rozkvasu

  • Nestíhate, ale potrebujete upiecť kváskový chlieb? Toto je recept pre Vás! Už žiadne čakanie na rozkvas a na ďalšie kysnutie. Tento turbo chlebík si zamilujete.
Bezlepkový turbo chlieb bez rozkvasu
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    12:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

150 g Bread mix white Liana
300 g Bread mix dark Liana
400 g vlažná voda
3 lyžice kvások
2 lyžice slnečnicové semienka
2 lyžice ľanové semienka
1 čajová lyžička soľ
20 g bravčová masť
1 čajová lyžička rasca


Postup

1. Všetky suroviny vložíme do kuchynského robota a hákom vymiešame cesto.
2. Na pomúčenej doske vymiesime bochník. Ak sa bude cesto lepiť, použijeme plastovú stierku, znovu podsypeme a rukami vymiesime.
3. Ošatku vysypeme múkou, z bochníka vytvarujeme požadovaný tvar podľa tvaru ošatky.
4. Cesto zľahka pomúčime zo všetkých strán a hladkou stranou vložíme do ošatky tak, aby spoje bochníka boli na vrchu.
5. Cesto v ošatke vložíme do igelitového vrecka a necháme v teple kysnúť 12-15 hodín. 
6. Rúru s plechom na pečenie aj s plechom na paru vyhrejeme na 230°C.
7. Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, ľubovoľne narežeme a postriekame vodou.
8. Dáme zovrieť 3 dcl vody na paru.
9. Do vyhriatej rúry s papierom na pečenie preložíme chlieb na vyhriaty plech, vylejeme vriacu vodu na spodný plech a pečieme 15 minút.
10. Plech, ktorý slúžil na paru vytiahneme, znížime teplotu na 200°C a pečieme ešte 40 minút. V priebehu pečenia môžeme ešte 1-2 krát postriekať vodou. 
11. Po vytiahnutí z rúry postriekame ešte vodou a necháme na mriežke vychladnúť.

Dobrý tip: Ak chcete mať chlieb ozdobený semienkami, je potrebné ich uložiť na dno ošatky, ktorá už je vysypaná múkou. Potom cesto opatrne položíme na semienka. Pri kysnutí sa semienka prilepia na cesto a nebudú opadávať.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.