Naše recepty

Bezlepkový tmavý chlieb s kôrkou

Bezlepkový tmavý chlieb s kôrkou
Dľžka prípravy
3 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

500 g Bread mix dark Liana
2 lyžičky cukor
420-450 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 lyžička soľ
2 lyžice olej
 
Dodatky:

ryžová múka Liana
rasca


Postup

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.

2. Do misky dáme Bread mix dark, soľ, pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Pre lepšiu chuť chleba môžeme pridať trocha rasce. Cesto spracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 minút. 

3. Po vykysnutí cesto preložíme na podložku posypanú napr. ryžovou múkou a spracujeme do tvaru bochníka. Preložíme do ošatky, alebo inej nádoby, ktorú zabalíme do igelitového vrecka a necháme podkysnúť 45 minút. Elektrickú rúru vyhrejeme na 225°C.

4. Asi 2 minúty pred pečením vložíme do rúry spodnú časť zapekacej misy z varného skla. Chlieb z ošatky vyklopíme do vyhriatej misy, ktorú môžeme vyložiť papierom na pečenie, narežeme povrch chleba, potrieme zmesou vody a oleja. Môžeme posypať rascou alebo zmesou semien. Vložíme do rúry.

5. Zakryjeme pokrievkou zapekacej misy. Pečieme asi 30-40 minút na 225°C a cca 10 minút pred dopečením pokrievku odokryjeme pre získanie hnedej kôrky.

6. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.

 

Produkty v recepte

Novinka
Ryžová  múka 500g

Ryžová múka 500g

Ryžová múka jemná 500g.
Cena / ks: 1,40 € s DPH
Novinka
BEZ LEPKU
BREAD  MIX DARK Liana 1kg

BREAD MIX DARK Liana 1kg

Bezlepková zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou.
Cena / ks: 4,00 € s DPH
Novinka
Ošatka ratan guľatá 21cm

Ošatka ratan guľatá 21cm

Ošatka ratan guľatá 21 cm.
Cena / ks: 8,50 € s DPH
Novinka
Ošatka ratan oválna 24x18,5x9cm

Ošatka ratan oválna 24x18,5x9cm

Ošatka ratan oválna 24x18,5x9 cm.
Cena / ks: 9,90 € s DPH