Bezlepkový tmavý chlieb s kôrkou

  • Chrumkavý, voňavý, lahodný.
Bezlepkový tmavý chlieb s kôrkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix dark Liana
2 lyžičky cukor
420-450 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 lyžička soľ
2 lyžice olej
 
Dodatky:

ryžová múka Liana
rasca

 

 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.

2. Do misky dáme Bread mix dark, soľ, pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Pre lepšiu chuť chleba môžeme pridať trocha rasce. Cesto spracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 minút. 

3. Po vykysnutí cesto preložíme na podložku posypanú napr. ryžovou múkou a spracujeme do tvaru bochníka. Preložíme do ošatky, alebo inej nádoby, ktorú zabalíme do igelitového vrecka a necháme podkysnúť 45 minút. Elektrickú rúru vyhrejeme na 225°C.

4. Asi 2 minúty pred pečením vložíme do rúry spodnú časť zapekacej misy z varného skla. Chlieb z ošatky vyklopíme do vyhriatej misy, ktorú môžeme vyložiť papierom na pečenie, narežeme povrch chleba, potrieme zmesou vody a oleja. Môžeme posypať rascou alebo zmesou semien. Vložíme do rúry.

5. Zakryjeme pokrievkou zapekacej misy. Pečieme asi 30-40 minút na 225°C a cca 10 minút pred dopečením pokrievku odokryjeme pre získanie hnedej kôrky.

6. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.