Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme

  • Bezlepkový chrumkavý celozrnný chlieb s našou bezlepkovou múčnou zmesou na tmavý chlieb a pečivo obohatenou o pohánku.
Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix dark Liana
2 kávové lyžičky cukor
500 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 kávová lyžička soľ
2 lyžice olej
rôzne semienka na posypanie 

Postup

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.
 
2. Do misky dáme Bread mix dark, soľ , pridáme pripravený kvások z droždia, semienka a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť cca 45-60 minút.
 
3. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Posypeme semienkami a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút. Ihneď po upečení potrieme povrch chleba vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikryté utierkou úplne vychladnúť.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.