Bezlepkový tatranský punčák

  • Recept od našej zákazníčky.
Bezlepkový tatranský punčák
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Korpus:
460 g Cake mix Liana
320 g cukor
250 ml voda
100 ml olej
9 vajec

Ďalej potrebujeme:
500 g jahodový džem
250 g mrazené maliny
1 lyžica malinový sirup
200 ml voda
50    ml Tatranský čaj 52% 
Punčová poleva Liana
plech 38 x 25 cm

Postup



 

1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu a olej. Zvlášť vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pridávame postupne k hmote so žĺtkami a zároveň prisypeme Cake mix. Na plechu upečieme korpus pri 180°C 30 minút.
 
2. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme korpus na 3 pláty. Spodný plát natrieme jahodovým džemom, položíme druhý plát, ktorý polejeme malinovou šťavou (šťavu získame tak, že ponorným mixérom rozmixujeme mrazené maliny s vodou a Tatranským čajom, ak niekto nemá rád jadierka z malín, tak je potrebné to celé prepasírovať cez sitko). Priložíme tretí plát, ktorý potrieme lekvárom (lekvár je natretý zo strany, ktorý sa dotýka malinového plátu). Koláč necháme odpočívať 12 hodín v chladničke.
 
3. Po odpočinutí celý zákusok preklopíme, aby sme mali spodok koláča navrchu a polievame punčovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Keď poleva stuhne, koláč krájame horúcim nožom.

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.