Bezlepkový štedrák

  • Na vianočnom stole môžu stáť koláče od výmyslu sveta - ale ak zbadáte štedrák neodoláte mu. Skladá sa z lekváru, tvarohovej, makovej a orechovej plnky.
Bezlepkový štedrák
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
15 g droždie
1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
1 ks vajíčko
50 g maslo

 

Tvarohová plnka:

250 g tvaroh

1 ks vajce
namočené hrozienka v rume
1 ks Vanilínový cukor Liana
2 lyžice práškový cukor

 

Maková plnka:

200 g mletý mak

50 ml mlieko
3 lyžice cukor

 

Orechová plnka:

200 g orechy
50 ml mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
3 lyžice práškový cukor
 
Dodatky:
plech 32x23cm
 

 



Postup

1.     Do vlažného mlieka pridáme lyžicu kryštálového cukru, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2.     Medzitým v miske zmiešame Bakery mix, cukor, rozpustené maslo, vajíčko a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 45 minút.
3.     Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie na tenko.
4.     Na prvú časť natrieme lekvár a uložíme druhé tenké cesto, na ktoré natrieme tvarohovú plnku, ďalšie cesto, maková plnka, cesto a nakoniec orechovú plnku a uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté podkysnúť 20 minút.
5.     Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C  35 minút. Vychladnutý pokrájame.
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.