Naše recepty

Bezlepkový štedrák

Bezlepkový štedrák
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
15 kusov

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
15 g droždie
1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
1 ks vajíčko
50 g maslo

 

Tvarohová plnka:

250 g tvaroh

1 ks vajce
namočené hrozienka v rume
1 ks Vanilínový cukor Liana
2 lyžice práškový cukor

 

Maková plnka:

200 g mletý mak

50 ml mlieko
3 lyžice cukor

 

Orechová plnka:

200 g orechy
50 ml mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
3 lyžice práškový cukor
 
Dodatky:
plech 32x23cm
 

 

Postup

1.     Do vlažného mlieka pridáme lyžicu kryštálového cukru, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2.     Medzitým v miske zmiešame Bakery mix, cukor, rozpustené maslo, vajíčko a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 45 minút.
3.     Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie na tenko.
4.     Na prvú časť natrieme lekvár a uložíme druhé tenké cesto, na ktoré natrieme tvarohovú plnku, ďalšie cesto, maková plnka, cesto a nakoniec orechovú plnku a uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté podkysnúť 20 minút.
5.     Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C  35 minút. Vychladnutý pokrájame.
 

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH