Babičkin vianočný bezlepkový štedrák

  • Na vianočnom stole môžu stáť koláče od výmyslu sveta - ale ak zbadáte štedrák neodoláte mu. Skladá sa z lekváru, tvarohovej, makovej a orechovej plnky.
Bezlepkový štedrák
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
15 g droždie
1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
1 ks vajíčko
50 g maslo

 

Tvarohová plnka:

 

250 g tvaroh

1 ks vajce

namočené hrozienka v rume

1 ks Vanilínový cukor Liana
2 lyžice práškový cukor
1/2 vrecka Poleva citrónová Liana
50 ml mlieko
1/2 vrecka Zlatý krém Liana

 

Maková plnka:

200 g mletý mak

50 ml mlieko
3 lyžice cukor

 

Orechová plnka:

200 g orechy
50 ml mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
3 lyžice práškový cukor
 
Dodatky:
slivkový lekvár
plech 32x23cm
 

 

 

 

 

Postup

1.     Do vlažného mlieka pridáme lyžicu kryštálového cukru, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2.     Medzitým v miske zmiešame Bakery mix, cukor, rozpustené maslo, vajíčko a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 30-45 minút.
3. Zatiaľ si nachystáme jednotlivé plnky. Každú plnku pripravíme v osobitnej miske zmiešaním uvedených surovín.
4.     Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke na tenko.
5.     Na prvú časť natrieme lekvár a uložíme druhé tenké cesto, na ktoré natrieme tvarohovú plnku, ďalšie tenké cesto, maková plnka, tenké cesto a nakoniec orechová plnka. Uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté fóliou podkysnúť 20 minút.
6.     Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C  asi 35 minút jemne doružova.  Po upečení potrieme ešte horúci maslom. Vychladnutý pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrú chuť!
 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.