Bezlepkový špenátový quiche

  • Na slanom koláči si pochutnáte či na raňajky, obed alebo v podobe ľahkej večere.
Bezlepkový špenátový quiche
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
250 g Universal mix Liana
125 g maslo
25 ml voda
1 ks vajce
štipka soli
 
Plnka:
250 g baby špenát
200 g kyslá smotana
100 g parmezán
100 g syr NIVA
70 g slanina
3 vajcia
2 strúčiky cesnak
1 ks jarná cibuľka
soľ
mleté čierne korenie
 

 

Postup

1. Z Universal mix, masla, vajíčka, vody a štipky soli vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odležať v chladničke.
 
2. Medzitým slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici. K nej pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak, opražíme, pridáme špenát a orestujeme. Necháme vychladnúť a pridáme nastrúhané syry. V miske rozmiešame vajíčka s kyslou smotanou a zalejeme špenátovú zmes. Dochutíme korením a soľou.
 
3. Odležané cesto vyvaľkáme na okrúhly plech. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a zaťažíme suchou fazuľou. Fazuľa zaistí, aby cesto nenafúklo. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15 minút.
 
4. Plech s cestom vytiahneme a fazuľu vysypeme. Alobal odstránime a na cesto vylejeme pripravenú špenátovú plnku. Dáme zapiecť na 25 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.