Bezlepkový snickers I.

  • karamel, arašídy, čokoláda v jednom skvelom recepte sú top
Bezlepkový snickers I.
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
400 g sušienky
250 g maslo
4 PL mlieko

Krém:
500 ml mlieko
2 ks Zlatý krém
150 g maslo
500 g skaramelizované kondenzované mlieko

Karamel:
300 g skaramelizované kondenzované mlieko
100 g maslo

Poleva:
200 g čokoláda Liana 45%
100 g maslo alebo rastlinný tuk
80 ml mlieko

Dodatky:
100 g solené arašídy
100 g nesolené arašídy




Postup

1. Sušienky pripravené podľa nášho receptu pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme ich na dno plechu. Odložíme do chladničky.

2. 300 ml mlieka dáme zovrieť. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

3. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne všľaháme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame skaramelizované kondenzované mlieko.

4. Na sušienkovú hmotu dáme krém. Povrch polejeme časťou čokoládovej  polevy a karamelom. Karamel pripravíme roztopením masla a skaramelizovaného kondenzovaného mlieka. Posypeme nasekanými arašídami. Povrch opäť polejeme zvyšnou čokoládovou polevou.

5. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.