Bezlepkový slaninový chlebík

  • Lákavá slaninová vôňa sa bude šíriť po dome už počas pečenia chlebíka. Chlieb je neskutočne mäkký a netreba k nemu žiadnu prílohu, chutí výborne aj samotný.
Bezlepkový slaninový chlebík
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    2:00
    (h:m)
  • Porcie
    13
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
20 g droždie
60 g oravská slaninka
1 menšia cibuľa
300 g Bread mix white Liana
¾ lyžičky soľ
150 ml voda
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
 

Postup

1. Oravskú slaninu a cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na panvici do zlatista. Necháme vychladnúť.
 
2. V 100 ml vlažnej vode rozmiešame lyžičku cukru a droždie a necháme cca 15 minút vzísť kvások. 
 
3. Do kuchynského robota dáme všetky ingrediencie aj s vykysnutým kváskom z droždia a opečenou slaninou a cibuľou. Pridáme aj masť z opraženej slaninky. Cesto necháme vymiešať 5 minút. Potom ho zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
 
4. Na pracovnej doske pomúčenej ryžovou múkou vykysnuté cesto ešte premiesime. Vytvarujeme bochník podľa formy v ktorej bude finálne kysnúť. Cesto pomúčime zo všetkých strán a vložíme do formy. Prikryjeme fóliou a necháme ešte 30 minút kysnúť. 
 
5. Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom na záparu, ktorý položíme na dno rúry. Pred pečením postriekame chlieb vodou, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme ešte 30 minút. V priebehu pečenia chlieb pokropíme 1 - 2 krát vodou. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.