Bezlepkový sladký chlieb s makom a čerešňami

  • Výborný ako sladká alternatíva raňajok. K chlebíku nie je potrebná žiadna príloha, je chutný aj takto samotný.
Bezlepkový sladký chlieb s makom a čerešňami
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

2 poháre Cake mix Liana (objem pohára 150 - 180 ml)
2 poháre vykôstkované čerešne
2 PL maslo roztopené
3 PL cukor
3 ks celé vajcia
¼ pohára mletý mak
1 pohár mlieko
1 ks žĺtok
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
štipka soli
 
Ďalej potrebujeme:
práškový cukor 
formu s rozmerom 21 x 10 cm
 

Postup

1. V menšom hrnci uvaríme mlieko s makom cca 5 minút. Necháme vychladnúť. 
 
2. V kuchynskom robote zmiešame celé vajcia s 1 žĺtkom, pridáme štipku soli, Vanilínový cukor, cukor, roztopené maslo a vyšľaháme do hladka. Do zmesi vylejeme makovú hmotu a vmiešame Cake mix Liana. Vymiešame kompaktné cesto, do ktorého na záver ručne primiešame čerešne. 
 
3. Cesto vylejeme do silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrý tip:
My sme použili menšiu formu na chlieb. Ak máte doma väčšiu formu tak pohár, ktorý poslúži ako odmerka vymeňte za 250 ml a pridajte o vajíčko navyše.
 
Dobrý tip 2:
Ak máte inú formu ako silikónovú, treba ju vymastiť maslom, olejom alebo kokosovým tukom. 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.