Bezlepkový sendvič / veka na chlebíčky

  • Výborný bezlepkový sendvič - veka na domáce chlebíčky.
pre recept na Bleskový tmavý bezlepkový chlieb kliknite sem.
Bezlepkový sendvič - veka vo forme
  • 87
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix white Liana
550 ml vlažná voda
10 g sušené droždie
2 PL olej
2 KL cukor
štipka soli
 
recept je vhodný na:
- sendvič,
- toastový chlieb,
- veka na chlebíčky

Postup

1. Do misky dáme Bread mix white, cukor, vlažnú vodu, štipku soli a sušené droždie. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť 20 minút a ďalších 30 minút bez fólie. Vykysnuté cesto potrieme zmesou 2 PL oleja a 2 PL vody a narežeme.
 
2. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.
 
Dobrý tip: 
Na sendvič - veku postačí polovičné množstvo surovín do formy na biskupský chlieb, avšak veka bude menšia. 
 
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

87
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.