Bezlepkový sendvič - veka

  • Výborný bezlepkový sendvič - veka na domáce chlebíčky.
Bezlepkový sendvič - veka
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix white Liana
2 kávové lyžičky cukor
500 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 kávová lyžička soľ
2 lyžice olej

Postup

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.
 
2. Do misky dáme Bread mix white, soľ , pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť cca 45-60 minút. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja.
 
3. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.
 
Dobrý tip: Na sendvič - veku postačí polovičné množstvo surovín do formy na biskupský chlieb, avšak veka bude menšia. 

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.