Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme

  • Pečivo, ktoré je tu s nami už stáročia. Vychutnajte si ho s domácim lekvárom alebo len s maslom a zeleninkou.
Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix white Liana
2 lyžičky cukor
500 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 lyžička soľ
2 lyžice olej



Postup

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť. Do misky dáme Bread mix white, soľ, pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej.

2. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou.

3. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť cca 45-60 minút. 

4. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút.

5. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.