Bezlepkový raňajkový panda chlieb

Bezlepkový raňajkový panda chlieb

Trvanie: 18:00 (h:m) Porcie: 15 (ks)
Sladučký bezlepkový chlebík s hrozienkami ráno ku káve alebo s kakaom, naštartuje vás i vaše deti pred každodennými aktivitami.

Bez lepku pre recept na Bezlepkový kváskový sladký chlieb

Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň – cesto
  • 180 g Bakery mix Liana
  • 75 g kryštálový cukor
  • 50 g rastlinné maslo
  • 1 žĺtok
  • 100 ml mandľové mlieko
  • štipka soli
  • 40 g sušené hrozienka
  • 1 lyžica Kakao tmavé Liana
Dodatky
  • na potretie bielok
  • na posypanie kokos
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Večer pripravíme rozkvas z Bread mix white, vody a kvásku. Vareškou rozmiešane suroviny, prikryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 10 - 12 hodín.
  2. Nasledujúci deň nakrájame na menšie kúsky sušené hrozienka, roztopíme maslo a všetky suroviny spolu s rozkvasom, okrem kakaa, vložíme do kuchynského robota. Vymiešame cesto (bude redšie ako na klasický chlieb). V miske cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu časť preložíme vareškou do silikónovej formy na chlieb a zarovnáme. Do druhej polovice cesta, ktorá ostala v miske, pridáme kakao a dobre premiešame. Tmavé cesto navrstvíme na biele, zarovnáme namočenou vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5 hodín.
  3. Pred pečením vykysnutý chlieb potrieme bielkom a posypeme kokosom. Na dno rúry položíme plech na záparu a rúru vyhrejeme na 240°C. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 12 minút. Potom teplotu znížime na 190°C , spodný plech vyberieme a dopečieme 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrý tip:
Chlieb je výborný s maslom a ovocím, džemom, čokoládovou nátierkou alebo ako príloha k jogurtu.

Dobrý tip 2:
V prípade, že nemáte bezmliečnu diétu stačí zameniť rastlinné mlieko a maslo za obyčajné kravské.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň – cesto
  • 180 g Bakery mix Liana
  • 75 g kryštálový cukor
  • 50 g rastlinné maslo
  • 1 žĺtok
  • 100 ml mandľové mlieko
  • štipka soli
  • 40 g sušené hrozienka
  • 1 lyžica Kakao tmavé Liana
Dodatky
  • na potretie bielok
  • na posypanie kokos
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné